Gavnø Classic Autojumble

Årets top 7 events i SydkystDanmark

Der er altid noget at komme efter på Sydsjælland og Møn. Oplev fx Danmarks hårdeste og nok smukkeste off-road stævne, der bliver afviklet ved Møns Klint eller besøg Vordingborg Festuge og nyd den gode stemning sammen med en masse fed musik.

1. PostNord Danmark Rundt

Ved den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt, som køres fra den 1.-5. august 2018, er SydkystDanmark vært ved hele to ud af de fem etaper. 3. etape skal nemlig køres fra Næstved til Vordingborg, mens den 5. og sidste etape har start i Faxe. Læs mere her

PostNord Danmark rundt

2. Gavnø Classic Autojumble – Concours de Charme

Den 10. juni kan I opleve Danmarks største veteranbilshow. Det finder sted i den smukke park ved Gavnø Slot. Blandt de over 1.000 køretøjer, der er med ved showet, vil der foruden mange klassiske køretøjer, også være sportsvogne og forskellige brand- og militærkøretøjer. Udover de mange flotte biler, vil I også møde flot udklædte personer til ”Concours'en”, hvor det gælder om at have tøj på, der matcher bilens karakter og alder. En underholdende dag i smukke omgivelser.
Læs mere på www.gavnoe.dk

Gavnø Autojumble

3. Xterra Denmark løbet på Møns Klint

8. og 9. september kan I opleve Danmarks hårdeste, vildeste og nok smukkeste off-road stævne, når atleter fra hele verden dyster ved Møns Klint i den klassiske XTERRA-triathlon, der byder på 1500 m svømning, 30 km MTB løb og 10 km løb. Svømmeruten foregår ud for Møns imponerende kyst, hvorfra turen fortsætter op ad de 497 trappetrin til toppen af klinten. Herfra skal atleterne ud på to gange 15 km kuperet MTB-rute, inden løbet slutter af med to omgange på en hård og alsidig fem km lang løberute. Her er der dømt spænding og dramatik i noget af Danmarks smukkeste natur.   

Udover hoveddistancen, der udelukkende er for eliteatleter, bliver der også mulighed for at opleve – eller selv deltage i - andre og mindre krævende versioner af XTERRA. Læs mere på www.xterranordic.com

Xterra

4. Tirsdagsmarkeder i Stege

Første tirsdag i juli og de følgende fem tirsdage kan I opleve det populære tirsdagsmarked i Stege, hvor der ikke kun er mulighed for at gøre en god handel, men også bliver budt på underholdning, hestevognskørsel, kunst i strædet, madboder og meget, meget andet. Med andre ord en underholdende dag for hele familien. 

Tirsdagsmarked

5. Herluftsholm Fantasy Bogmesse

19. og 20. oktober kan fans af fantasy-genren få deres lyst styret, når portene slås op på Herlufsholm Kostskole til den årlige – og Danmarks eneste – fantasy bogmesse. I de historiske bygninger kan I møde forlag, forfattere, rollespillere og læsere, der alle har hang til fantasifulde fortællinger. 
Læs mere om bogmessen på www.fantasybogmesse.dk   

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

6. Vordingborg Festuge

Fra 9. til 14. juli er der kæmpe byfest i Vordingborg med en stribe gratis-koncerter på programmet. Glæd jer til seks dage med god stemning og underholdning for hele familien. 
Læs mere på www.vordingborgfestuge.dk   

Vordingborg festuge

7. Steges 750 års fødselsdag

750 år er langt tilbage i tiden og i 2018 er det netop det antal år, som Stege kan fejre. Byen er en levende handelsby – og ikke mindst tirsdags markedet tiltrækker gæster langvejsfra. Med en række specialbutikker og op mod 25 spisesteder er der meget at byde på. Jubilæet bliver fejret den 13. maj, men vil hele året blive markeret med utallige arrangementer. Læs mere på www.stege750.dk

Stege by

Del denne side