Bevillingen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse kan finansiere udviklingen af cirka fem nye undervisningsmoduler, og ud over det særlige corona-modul, peger Vibeke Tejlmand også på behovet for at udvikle et modul, der er skræddersyet til medarbejdere i destinationens mange forretninger og butikker.
”Vi ved fra diverse tilfredshedsanalyser, at vores gæster desværre melder om dårlige oplevelser, når det handler om detailhandlen, så det er et særligt fokusområde, når de gælder om at højne gæstetilfredsheden,” siger hun.
Hun peger på Stevns som et eksempel, hvor der er et stort ønske om at skabe en helhedsoplevelse for gæsterne:
”Hvis en turist træder ind i en butik i St. Heddinge, og spørger til Stevns Klint, så skal personalet gerne være klar på, hvad turisten taler om. Det nytter ikke noget, hvis der står en ferieafløser, som ikke aner, hvad UNESCO Verdensarv er. Derfor skal vi sørge for at tænke detailhandlen ind i turismens værdikæde,” siger Vibeke Tejlmand.
”Man er som regel god til at undervise nyt personale i, hvordan man anvender kasseapparatet, men måske glemmer man at give undervisning i, hvordan man gerne vil have, at kunder som kommer langvejs fra, bliver modtaget i butikken. Det kan et nyt undervisningsmodul hjælpe med til,” siger hun.