Hotel Frederiksminde - vinterstemning

Nytårsaften for fulde huse

Foto: Hotel Frederiksminde

Nytårsaften er en vigtig aften for Hotel Frederiksminde i Præstø. I år er det 14. gang, at man byder gæster velkommen til en festlig aften, og der har længe været totalt udsolgt, fortæller direktør Silje Brenna.

”Det er jo en kæmpe aften for os, og vi elsker at holde de store arrangementer,” siger Silje Brenna, når hun skal forklare, hvorfor Hotel Frederiksminde har valgt at holde åbent nytårsaften.

”For os er det jo blevet en tradition, at vi har åbent nytårsaften, og vi har gjort det i alle de år, vi har været her. I begyndelsen var der ikke så mange gæster, men det har virkelig ændret sig, og i år kunne vi melde udsolgt på vores 19 værelser allerede før sommeren. Vi kunne have solgt mange flere værelser,” siger hun.

Det er i særlig grad stamkunder, der fylder bordene på hotellet nytårsaften og overnatter på hotellet til den 1. januar. Aftenen begynder med, at gæsterne i fællesskab ser dronningens nytårstale, hvorefter der serveres en seks-retters menu. Ved midnat er der champagne og derefter et par timers dans og natmad, alt sammen til en kuvertpris på 2.495 kr. plus overnatning.

”Det er super hyggeligt, og for mange er det blevet en tradition af holde deres nytårsaften sammen med os. Der er også nogle lokale blandt gæsterne,” siger Silje Brenna.

Hvad er det, gæsterne efterspørger, når de vælger at holde nytårsaften på Hotel Frederiksminde?

”Jeg tror, det er en helhedsoplevelse. God mad, en festlig aften – og så er det selvfølgelig et spørgsmål om, at man gerne vil nyde vores skønne område. Her er jo stille og roligt til forskel for byens larm. Det er jo ren wellness at gå en tur ved vandet.”

Silje Brenna forklarer, at man på Hotel Frederiksminde ikke har gjort noget særligt omkring markedsføringen af nytårsaften-arrangementet:

”Vi har ingenting gjort rent markedsføringsmæssigt. Vi er så heldige, at nytårsaften sælger sig selv, men det er selvfølgelig fordi, det med årene er blevet en tradition for mange at komme her på årets sidste dag.”

Hvad mener du er vigtigt i forhold til at holde åbent nytårsaften?

”For vores vedkommende gælder det om, at vi skal være tro mod vores koncept, så gæsterne ved, hvad de får. Jeg synes ikke, at gæsterne ligefrem er ødsle med deres penge, bare fordi det er nytårsaften, man vil gerne have kvalitet for sine penge. Og så bruger man måske lidt ekstra, fordi det er en særlig aften.”