En gevinst for det lokale erhvervsliv
Festivalen kommer også det lokale erhvervsliv til gode. Blandt andet har man indgået et samarbejde med Gavnø Slot, der laver guidede rundvisninger i slottets gamle klosterkirke fra 1402, mens Rønnebæksholm Gods inviterer indenfor i herregårdshaven, som har en middelalderafdeling med medicinhave.
”Ingen af dem skal aflevere penge til festivalen, så de entréindtægter, de får ud af det, beholder de selv,” siger Klaus Eusebius Jakobsen og slår fast, at drømmescenariet er at få endnu flere lokale virksomheder med ombord.
”På sigt håber vi, at festivalen vil række ud over kommunegrænsen. At et gods for eksempel vil lægge lokaler til en stor koncert, en middelaldermiddag eller lignende.”
Klaus Eusebius Jakobsen anslår, at mellem 300-2.000 publikummer vil dukke op til ”Næstveds Søjler” her det første år. Foreningen har sendt trænøgler magen til dem på Næstveds våbenskjold ud til alle byens 3. klasser og opfordret til, at de farvelægger og hænger dem på nøgletræet ved kirken, når festivalen går i gang. Der er præmier på højkant til bl.a. BonBon-Land og Holmegaard Værk.
”Det har vi gjort med fuldt overlæg,” griner Klaus Eusebius Jakobsen.
”Vi håber, at det kan lokke børn og forældre hertil. Der er både noget for børnefamilierne, det grå guld, og dem, der bare har lyst til at komme ned og drikke en bajer. Modsat for eksempel en heavy metal-festival har en middelalderfestival meget bred appel, så vi forventer at se et bredt udsnit af borgere.”
På grund af corona har markedsføringen af middelalderfestivalen været rettet mod lokalområdet og det øvrige Sjælland, men planen er, at målgruppen skal udvides næste år.
”Tyskerne elsker sådan noget her, så næste step bliver at få fat i dem. Nu og her skal vi først have konsolideret festivalen. Men jeg er ret sikker på, at vi kommer ud med et overskud i år, og de penge skal bruges til at udvikle projektet,” siger formanden.