Lars Ramme

Dansk Erhverv: Billedet er dystet

9.10.2020
Foto: Dansk Erhverv

Den seneste måneds coronastramninger har gjort ondt værre, siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

”På landsplan er billedet dystert overalt. Og den seneste måneds stramninger har gjort ondt alle steder,” siger Lars Ramme Nielsen.

Han fremhæver, at Dansk Erhverv ønsker fokus på klar kommunikation, når regeringen melder nye restriktioner ud:

”Og staten skal huske også at kommunikere om alt det, vi gerne må. Man må gerne drikke vin på barer. Man må gerne gå ud at spise. Og man må gerne holde møder med op til 500 deltagere hos professionelle arrangører,” siger Lars Ramme Nielsen.

”De nye restriktioner har sågar givet anledning til, at der ved annulleringer henvises til instruks fra staten, selvom denne instruks efter alt at dømme ikke findes. Det har i hvert fald ikke - trods en grundig undersøgelse - været muligt for os at identificere en sådan instruks. Men konsekvensen er den samme; yderligere tab for en hårdt presset branche.”

Dansen om corona

Hos Dansk Erhverv har man ikke været tilfreds med rammerne for kompensation til de virksomheder, der er underlagt delvis eller hel nedlukning.

”’Dansen med corona’ fortsætter desværre, så er det en kamp der ikke er slut endnu. Men når det er sagt, så har vi også beskedne ønsker, der ikke forudsætter kompensationspakker,” siger Lars Ramme Nielsen.

”For det første er det vigtigt at få evidens: Hvor opstår smitten? Dansk Erhverv er ikke bekendt med, at arrangementer i det etablerede erhvervsliv er synderen her. Det er som oftest i private selskaber og i det uorganiserede natteliv, der indtil nu beviseligt har været kilde.”

Hos virksomheder i turisme og oplevelser er der retningslinjer vedrørende areal, afstand, afspritning, skiltning m.v. og man kan derfor godt gennemføre større arrangementer, forklarer Lars Ramme Nielsen:

”I organiserede rammer har Dansk Erhverv uden problemer holdt årsdag for 500 deltagere i september, der var 8.000 tilskuere på lægterne til en fodboldkamp i Brøndby i juli,” siger han.

”Alligevel er det igen restauranter og oplevelsesøkonomien, der skal holde for. Og ligesom med 6-dages-reglen for udenlandske turister, der også skræmte danskerne væk fra hotelophold i deres hovedstad i sommer, så betyder de nye regler, hvor restauranter skal lukke kl. 22, at danskerne også aflyser deres restaurantbesøg i tidsrummet 18 til 21.59.”