Boesdal Kalkbrud

Boesdal kalkbrud blev nedlagt i slutningen af 70'erne, og Stevns kommune overtog senere ejerforholdet. 

Man kan i dag stadig se rester fra dengang at der blev udvundet og forarbejdet kalk i Boesdal, i kanten af kalkbruddet kan man stadig se de to ovne som man brugte til at brænde kalken i, og i midten af hele bruddet ligger den store pyramide hvor man opbevarede det knuste og tørrede kalk indtil det blev hentet af lastbiler.

I kalkbruddet nordlige del, kan man opleve Stevns Klints geologi og man kan se hvordan at klintens banker fortsætte ind i landet. Der er fra kalkbruddet også adgang ned til vandet og til synet af de smukke klinter.

I 2010 besluttede en gruppe lokale ildsjæle på Stevns at udnytte området bedre og samtidigt sørge for vedligeholdelse og udbygning af faciliteter som toiletter og parkering.
Området anvendes i dag som rekreativt område til fri afbenyttelse af kommunens borgere og turister.

Boesdal kan anvendes til udendørsformål f.eks, picnic, overnatning i shelter, rollespil, gudstjenster i det fri o.lign, men området anvendes også lejlighedsvis til kulturelle aktiviteter, som f.eks. koncerter.

I slutningen af 2021 åbner det nye Stevns Klint besøgscenter, som kommer til at ligge i Boesdal Kalkbrud, med udsigt over kalkbruddet. 

Del denne side

Opdateret af:

VisitSydsjælland-Møn info@vism.dk
 

Kontakt

Adresse

Boesdal
4673 Rødvig Stevns

Telefon

+45 56502806

Fakta

  • Type

    • Kalkbrud

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.399740063
Latitude : 55.258061805