feddet-camping-strand-kyst-surfing-boern

Ferie på Sjælland

Nærmere betegnet: Ferie på Sydsjælland og Møn! Nyd en ferie i destinationen SydkystDanmark, som har oplevelser for enhver smag. Her er også noget til dig!

Sjælland – Sydsjælland – Stevns – Faxe – Næstved – Vordingborg – Møn – SydkystDanmark! Det her .. det er ferie!
Ferie i SydkystDanmark er et rent paradis for alle der kommer hertil. Her er flere muligheder og oplevelser end man tror. Nogle lyder måske bekendte, andre er oplevelser du endnu ikke har stiftet bekendtskab med!
I nærheden af København og Storebæltsbroen finder du alle disse aktiviteter, oplevelser og muligheder – lad dig endelig inspirere.

Ferie for børn og voksne – noget for alle! 

Uanset om du rejser med børn, blandt andre voksne eller på egen hånd, så er her oplevelser for alle generationer. Oplevelser i naturen på Sydsjælland og Møn? Aktiv ferie på Sjælland? Cykelferie i Danmark? Forlystelser og temaparker for børn? Her er det hele!

Vidste du, at her er alverdens børneaktiviteter på Sydsjælland og Møn? Bl.a. BonBon-Land, trætopbaner, labyrintparker og meget mere?

Vidste du så, at her er mindst lige så mange aktiviteter for og oplevelser for voksne på Sydsjælland og Møn? Bl.a. luksusoplevelser som middag på Frederiksminde, det skønne orangeri Paradehuset eller middag og overnatning på Vallø Slotskro?

Karrebæksminde og Enø Havn

Oplevelser i naturen på Sjælland og Møn

SydkystDanmark er beriget med hele TO æstetiske og pragtfulde klinter. Møns Klint i syd og Stevns Klint i nord. Fælles for disse to, er deres dybe og interessante historie – samt nogle af de smukkeste udsigter i Danmark. Stevns Klint er så vigtig for verdenshistorien, at den i 2016 blev optaget på UNESCOs Verdensarvliste. Dette bunder i Stevns Klints rolle i dinosaurernes udryddelse for millioner af år siden.

Med mere end 600 kilometer kyststrækning, har SydkystDanmark dermed også den længste kyststrækning i Danmark. Disse mange kilometer med vand, er beriget med hyggelige havnemiljøer i eksempelvis Karrebæksminde og Enø, samt Klintholm, Præstø og Rødvig. I løbet af året foregår der masser af aktiviteter og begivenheder på og nær havnene på Sydsjælland og Møn.

Og det er alt sammen lige i nærheden af København og Storebæltsbroen!

Oplevelser i naturen - Stevns Klint

Kombinér en aktiv hverdag med ferie

Den smukke og fantastiske natur på Sjælland kan selvfølgelig også nydes længere inde på land, eller med udsigt over vandet langs Sydsjælland og Møn. Med 6 cykelvenlige Panorama-ruter, lokale og regionale cykelruter samt dele af den internationale cykelrute Berlin-København, er det muligt at lægge en masse kilometer bag sig, mens man nyder de flotte omgivelser fra cyklen.

Også de mange vandreruter, gør det muligt at få en helt fantastisk og unik oplevelse af Sydsjælland og Møns natur. Eksempelvis kan I ved Møns Klint, Nyord og Bogø opleve fænomenet Dark Sky, når natten sænker sig over Danmark og det bliver mørkt. Her vil Mælkevejen og stjernehimlen kunne opleves helt tydeligt, grundet den ekstremt lave lysforurening i disse områder.
Giv jer i kast med den 175 kilometer lange vandrerute, Camønoen – der i øvrigt er kongerigets venligste vandrerute – og oplev fænomenet på egen hånd. Der er masser af muligheder for overnatning på ruten.

Cyklist ved Møns Klint

Overnatning på Sjælland er intet problem

Mulighederne for overnatning på Sydsjælland og Møn er mange. SydkystDanmarks lokale har indrettet flere af deres hjem til Bed & Breakfast, mens der kan findes flere hoteller på Sydsjælland og Møn, samtidig med at der forekommer sommerhusudlejning på Møn, Stevns, Karrebæksminde, Vordingborg og selvfølgelig mange andre steder.
Vil børnene på bondegårdsferie eller på campingferie? Sydsjælland og Møn har flere muligheder at komme helt tæt på dyrene under jeres ferie, og flere campingpladser med kælezoo og hesteridning.
Uanset behovet, vil enhver smag kunne finde overnatning på Sjælland i SydkystDanmarks område. Alt lige fra shelters til camping, og fra autocampere til ferielejligheder på Sydsjælland og Møn. Jeres ferie kommer ikke til at mangle noget!

Her er masser af muligheder for overnatning i nærheden af København og Storebæltsbroen. Kom bar’ do!

Shelter ved Feddet Camping

Oplevelser på Sjællands sydkyst

Hvad kan man lave på Sydsjælland og Møn? ALT!
Igen er her oplevelser for enhver smag. Attraktioner på Sjælland er for alle generationer.
Oplev SydkystDanmarks mange forlystes- og temaparker, slotte og herregårde, klostre, interaktive museer for børn og voksne, museer i traditionel forstand, gallerier, kunst, begivenheder, events, action, outdoor, monumenter, kirker, parker og haver – og meget mere!

Klik rundt på hjemmesiden og følg SydkystDanmark på de sociale medier, for yderligere inspiration og information om ferie på Sydsjælland og Møn. Vi glæder os til at kunne byde dig velkommen!

Find os på Facebook her.

Find os på Instagram her.

Del dine ferieminder med os, og brug #sydkystdanmark. Smil skaber glæde :-) God ferie i SydkystDanmark!

Forlystelse i BonBon-Land: Skildpadden

Del denne side

SydkystDanmarks nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet her, og modtag inspiration og gode råd til din ferie i SydkystDanmark og vores mange oplevelser og muligheder.
(Åbner nyt vindue)

Vi har også eksklusive tilbud til dig!
Lige ned i lommen! ;-)