Kuperet terræn, smuk natur, temaruter og meget mere

De bedste cykelruter er lige her

Kuperet terræn, smuk natur, temaruter og meget mere

Cykelferie i SydkystDanmark

I SydkystDanmark kan du cykle mellem klinterne - fra Møns Klint i syd til Stevns Klint i nord.

Det dejlige, cykelvenlige område byder på hele seks Panorama-ruter, lokale cykelruter og den internationale cykelrute Berlin-København, som passerer hele vores område.

Fra cyklen kan du bedre opleve naturen og lade alle indtrykkene sive langsomt ind, mens du stille cykler videre til det næste stop på ruten.

Så kom til Sydsjælland og Møn og nyd en cykelferie i dejlige omgivelser med gode overnatningsmuligheder, kendte attraktioner og smuk natur. Vi har oplevelser til hele familien.

Tag en af Danmarks mange småfærger på cykelferien

Berlin-København

Den internationale cykelrute Berlin-København-ruten løber gennem Sydsjælland og Møn, som dækker over halvdelen af den danske del af ruten. Med 177 km bugter ruten sig gennem vores område fra Bogø til Stevns.

Ophold på Berlin-København ruten

Play Video

Se steder fra den danske del af Berlin-København-ruten

På Berlin-København-ruten kan I komme til Sydsjælland-Møn via Færgen IDA. Se nogle udvalgte steder fra ruten i denne film.

Panoramaruter

På Sydsjælland og Møn finder I hele 6 af Danmarks i alt 26 Panorama-ruter, som er knyttet til Berlin-København-ruten.

Panorama-ruterne kan køres som endagsture og fører dig forbi storslået natur, seværdigheder, spise- og overnatningssteder.

Langs ruterne finder I små gårdbutikker, og der er masser af muligheder for at tage en afstikker til et spændende udsigtspunkt eller én af de mange attraktioner. Eller hvad med en dukkert i vandet, inden I kører videre? Forhåbentlig viser vejret sig fra sin bedste side, så I kan lade jer tørre i solen. Flere af strandene i området er i belønnet med det Blå Flag, som er jeres sikkerhed for, at vandet er i top. 

Medbring jeres egne cykler, eller lej en cykel hos en af vores mange cykeludlejere.

Find en cykeludlejer
For enden af Mønsbroen finder I Brobike, der udlejer de nyeste cykler, reparerer dine egne cykler og sælger alverdens udstyr. I kan også leje cykler ved Rødvig Kro & Badehotel eller i Næstved. Se den fulde liste her

Andre cykelruter

I Næstved finder du hele 6 ruter, der kan køres som endagsture.

Hop op og lad dig føre forbi nogle af Sydsjællands smukkeste steder.

Prøv fx Fodsporet, en nedlagt jernbanestrækning mellem Næstved og Skælskør. 

Oldtidsruten er en 36 km. lang cykelrute på Vestmøn. I kommer gennem skove, langs kanten af havet og ad snoede veje.

stevns-cykelferie-cykling-cykel-ferie-danmark-cykelguide

Stevnsguide: Cykelferie på Stevns

Tag på tur i Elverkongens rige! Cykelferie på Stevns, er cykelferie når det er bedst - smuk natur og masser af oplevelser! Her er ruteforslag og meget mere der leder dig gennem idyl og dramatiske historier. 

cykling-sydsjaelland-cykelferie-udlejning

Oldtidsruten (ca. 36 km.)

”Oldtidsruten” er en tur tilbage i tiden til nogle af de mest betydningsfulde fortidsminder på Møn. I kører ad blide familievenlige bakker, der indbyder til en skøn, afslappende cykeltur.